Hartelijk welkom bij Trendhoveniers

Het voorjaar is een ideale tijd om uw gazon te verticuteren. Als de temperaturen stijgen kan het gazon wat opdrogen en begint de groei erin te komen.

Door het verticuteren komen er oude grasresten en mos uit de grasmat. Het gazon wordt op deze manier ook tevens belucht wat de groei ten goede komt.

Na het verticuteren kan het gazon bij gezaaid worden en er kan bemesting worden gestrooid. Zo heeft u na 14 dagen weer een mooi groeiend gazon.

In de wintertijd is het ideaal om beplanting in de tuin te zetten of om te verplanten. De groei van de planten staat in deze periode stil en dus zal de plant er weinig ongemak van hebben. De plant kan nu op zijn gemak wortels maken zodat deze in het voorjaar gelijk uitlopen.

Door te planten/verplanten in de winter heeft de plant een kleine voorsprong in het voorjaar. Echter als er vorst in de grond zit kan er niet geplant worden. Als er ijs tegen de wortels komt zal de plant het niet overleven. Voor bomen is dit de enige tijd dat er geplant kan worden. Zorg ervoor dat de bomen vóór april in de grond staan. Zodra er blad aan de bomen komt zal de boom teveel verdampen en is de kans van slagen een stuk kleiner.

Na een lange natte winter zijn bestratingen en schuttingen weer aardig groen geworden door algenaanslag. Zeker schaduwplekken hebben hier veel last van.

De algenaanslag is goed te behandelen met “biomos”. Dit wordt op de groene aanslag gespoten (bij droog weer) en na 24 uur is de aanslag met een bezem te verwijderen.

Zo heeft u de bestrating of schutting weer mooi schoon en kunt u volop genieten van uw mooie terras tijdens de eerste zonnige lentedagen.

Vanaf maart 2013 hebben we een eigen filterlijn in productie genomen. Het welbekende Vortexsysteem.

Deze filters passen we al jaren toe op onze eigen vijvers. Er zijn 3 afmetingen verkrijgbaar:

  • Diameter 1.05m
  • Diameter 1.25m
  • Diameter 1.50m 

 

Alle filters zijn 1.60 meter hoog. De aan- en afvoerleidingen kunnen naar wens op maat worden gemaakt. Ook de diameters van de leidingen zijn naar eigen voorkeur aan te passen. In overleg met u kunnen we een compleet systeem voor u samenstellen.

Informeer naar de mogelijkheden bij Rob (06 - 547 97 597) of Pascal (06 - 539 10 593).

Als vanaf april de groei van de planten en de gazons weer begint, is de tijd van het bemesten ook weer aangebroken. Het is raadzaam om zeker de gazons in april/mei een keer te bemesten.

Hiervoor maken wij gebruik van Scotts bemesting. Deze heeft een lange werking en het gazon krijgt een mooie groene kleur. Doordat de bemesting langzaam vrij komt hoeft men niet vaker te maaien dan normaal.

Neem voor meer informatie contact op met Rob (06 - 547 97 597) of Pascal (06 - 539 10 593).

Uw gazon

Wat is er nou mooier dan een straks aangelegd gazon in uw tuin. Of het nou om graszoden gaat of een ingezaaid gazon, een goed groeiende en groene grasmat brengt veel kleur in de tuin.

En wat dacht u van kunstgras? Tegenwoordig niet meer van echt te onderscheiden.

Bekijk hier de mogelijkheden.

  Gazon inzaaien

  Graszoden

  Kunstgras

 

Uw bestrating

De basis van iedere bestrating is het grondwerk. Elke steen waarvoor gekozen wordt vraagt zijn eigen verwerking. Zo kan een betonsteen gewoon op een zandbed komen te liggen. Natuursteen leggen we altijd in vloerenspecie. Op maat maken van de passtenen kan door knippen of zagen. Keuze genoeg.
Laat u goed informeren.

  Een goede basis

  Natuursteen

  Betonsteen

  Gebakken steen

  Keramiek

Vijvers

Water in de tuin gaat nooit vervelen. Je raakt er niet op uitgekeken. Een mooi waterspel met een ornament of juist een vijver met prachtige vissen en/of planten. Er is altijd leven in de tuin. Voor u is het belangrijk om de keuze te maken wat voor waterspel of vijver het moet worden. Van daar uit zullen we u een passend idee aan de hand kunnen doen.

Informeer naar de mogelijkheden.

  Tuinvijvers

  Zwemvijvers

  Waterpartijen

  Onze specialiteit: Koi-vijvers