Gazon inzaaien

Bij het aanleggen van een gazon kunt u kiezen uit meerdere mogelijkheden. Bij grote oppervlaktes wordt vaak gekozen voor inzaaien. Hierdoor wordt zwaar sjouwwerk met graszoden voorkomen. Bij grote percelen is het zelfs mogelijk om het machinaal te laten inzaaien, een voordeel hiervan is de egale verdeling van het graszaad.

Echter er zijn ook nadelen aan inzaaien. Zo kunt u minimaal zes weken niet lopen over uw nieuwe gazon. Dat wil zeggen, u kunt er geen terras op zetten en de kinderen kunnen niet op het gras spelen. Ook gaat er onkruid in groeien en dat kan, afhankelijk van de grondsoort, best wel veel worden. Na een jaar, als de mat sterk genoeg is geworden, kan er tegen onkruid worden gespoten.

U zult zelf moeten afwegen wat voor u de beste oplossing is. Trendhoveniers wil u hierin graag adviseren.

Uw gazon

Wat is er nou mooier dan een straks aangelegd gazon in uw tuin. Of het nou om graszoden gaat of een ingezaaid gazon, een goed groeiende en groene grasmat brengt veel kleur in de tuin.

En wat dacht u van kunstgras? Tegenwoordig niet meer van echt te onderscheiden.

Bekijk hier de mogelijkheden.

  Gazon inzaaien

  Graszoden

  Kunstgras

 

Uw bestrating

De basis van iedere bestrating is het grondwerk. Elke steen waarvoor gekozen wordt vraagt zijn eigen verwerking. Zo kan een betonsteen gewoon op een zandbed komen te liggen. Natuursteen leggen we altijd in vloerenspecie. Op maat maken van de passtenen kan door knippen of zagen. Keuze genoeg.
Laat u goed informeren.

  Een goede basis

  Natuursteen

  Betonsteen

  Gebakken steen

  Keramiek

Vijvers

Water in de tuin gaat nooit vervelen. Je raakt er niet op uitgekeken. Een mooi waterspel met een ornament of juist een vijver met prachtige vissen en/of planten. Er is altijd leven in de tuin. Voor u is het belangrijk om de keuze te maken wat voor waterspel of vijver het moet worden. Van daar uit zullen we u een passend idee aan de hand kunnen doen.

Informeer naar de mogelijkheden.

  Tuinvijvers

  Zwemvijvers

  Waterpartijen

  Onze specialiteit: Koi-vijvers